Sucul de iarba de grau

Sucul de iarbă de grâu: proprietăți nutritive Sucul de iarbă de grâu este una dintre cele mai bogate surse naturale de vitamina A, dar și de E și C și conține multe dintre mineralele ce se găsesc în natură.

Conținutul în vitamine al grâului verde este într-adevăr remarcabil; iarba de grâu are de 2 ori mai multă vitamina A decât morcovii și de 2 ori mai multă vitamina C decât portocalele. Sucul de iarbă de grâu este bogat în calciu, fosfor, fier, potasiu, sulf, sodiu, cobalt și zinc. Cercetări recente arată că iarba de grâu conține, de asemenea, tot spectrul vitaminei B. Sucul din grâu verde conține o proteină completă, iar cantitatea mare de clorofilă îi oferă proprietăți de detoxifiere remarcabile, ajutând la purificarea ficatului, la curățirea fluxului sanguin, la o digestie corespunzătoare, precum și la echilibrarea glicemiei.

Sucul de iarbă de grâu este o sursă foarte bogată de proteine și furnizează organismului toți aminoacizii esențiali, precum și doze terapeutice de vitamine, minerale, antioxidanți, enzime și alte substanțe nutritive vitale.

Dar importantă nu e doar bogăția de substanțe vitale prezente în acest suc, ci mai ales concentrația acestora: 60 ml de suc de iarbă de grâu echivalează în substanțe nutritive cu circa 2,5 kg de legume verzi organice proaspete (spanac, de exemplu).